Fruktansvårt dålig uppdatering här inne tycker jag... Ni får helt enkelt följa mig på instagram ist ;) fridalisa91
 
 
Choklad & karamelltårta för chokladälskaren 
 
1 st tårtbotten 28 cm delat på 3
 
 
Karamell
1 st halv burk dulce de leche
3 dl vispgrädde
1 krm vaniljpulver 
 
Vispa grädde och vaniljpulver hårt.
rör sedan ner karamellen. rör till en slät smet och bred ut på första lagret tårtbotten. 
 
 
Vaniljkräm
 
3 dl röd mjölk
1 dl vispgrädde
3-4 msk strösocker
4 msk maizena
4 st äggulor
2 krm vaniljpulver
1 msk vaniljsocker
 
tag en kastrull och blanda i Mjölk, vispgrädde strösocker, maizena &
rör om och tillsätt sedan de övriga ingridienserna.
Låt krämen tjockna sakta på medelvärme. krämen får inte koka då skär den sig.
när krämen är tillräkligt tjock, tag kastrullen från plattan och låt krämen kallna helt.
bred ut på tårtbottnen.
 
Mjölkchoklad fluff
 
4,5 dl vispgrädde 40 
270 g marabou mjölkchoklad
 
häll grädden i en kastrul 
hacka chokladen i mindre bitar 
låt chokladen smälta sakta på medel värme. det får inte koka.
ställ det i kylen i minst 6 timmar bäst är att låta den stå över natten.
 Vispa sedan upp till lagom konsistens. Spackla tårtan med fluffet och spritsa en kant runt tårtan. 

Hasselnötter
100g hackade hasselnötter
 
Nötkräms kulor
2 st påsar 
 
 
 
 
 
 
 
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej