Grunden till  cheesekaken  kommer ifrån jennys Matblogg. 

 

Saffran &Vit choklad = Good combination

Saffrans cheesekake med vit choklad topping
 
Botten

1/2 paket digistivekex
50 gram smör

Fyllning

3 äggvitor
3 äggulor
1 dl florsocker
300 gram phialdelphiaost
1 msk vaniljsocker
3dl grädde
0,5 g saffran

Topping

300g Vit choklad
1 dl vispgrädde
2 msk ljus sirap

Börja med botten.
Smält smöret.
Krossa digistivekexen och blanda med smöret.
tryck ut i en form på 26 cm. platta till rejält.
ställ svalt medans du gör fyllningen

gör Fyllningen
Ta 3 olika skålar.
skål 1 - Florsocker,Vaniljsocker, Saffran, phiadelphia & äggulor
skål 2- Vispgrädde
skål 3- Äggvitorna

Rör ihop florsocker, vaniljsocker,Saffran och philadelphiaosten med äggulorna.
Vispa grädden fluffig.
Diska och torka av vispen & vispa sedan äggvitorna till ett hårt skumm.
( du skall kunna vända på skålen utan att äggvitorna åker ur)
Vänd sedan ihop alla ingridienserna försiktigt med en slikepott i samma skål.
bred ut smeten över kexbotten och ställ kakan i frysen ett par timmar så den hinner bli nästan genomfrusen.

Gör toppningen.
Hacka chokladen i bitar.
mät upp grädden& sirapen i en kastrull och låt den precis koka upp,
ta kastrullen från plattan och tillsätt den hackade chokladen
rör med en slickepott till en slät smet och ställ i rumstemperatur tills den har svalnat.
bred ut toppingen på cheesecaken och stäl i frysen igen.
( toppingen får inte vara varm när du breder ut den över Cheesekaken)

Tag ut ur frysen ca 15 minuter innan servering.

GOD JUL