Drömmig cheesecake som passar prefekt till sommarn! Socker och glutenfri är den också ;) 
 
 
 
Citron Cheesecake 
 
Botten 
 
80 g rumstempurerat smör 
2 msk sötströ 
2,5 dl glutenfritt mjöl 
1 dl riven kokos 
 
Fyllning 
 
2 dl vispgrädde
600g phiadelpia 
2 dl sukrin mellis
2 krm vaniljpulver
cesten från 1 eco citron 
 
Topping 
 
cesten från 1 eco citron 
1 dl citronsaft ( från citronen)
1,5 dl sötströ 
3  Eco äggulor 
1 gelantinblad
50 g smör
 
Börja med botten 
sätt ugnen på 200 grader
ta fram en form på 24 cm med löstagbar kant.
blanda ihop alla ingridienser till bottnen och tryck ut de i fromen. nagga sedan bottnen och grädda i ca 10 minuter. Låt den sedan svalna. 
 
Vispa grädden till fyllningen lagom hårt. vispa sedan ner de övriga ingridienserna till fyllningen . glöm ej att skölja och tvätta citronen väl. bred ut den på botten och ställ i kylen så länge.
 
Gör toppingen. 
ta en skål med kallt vatten och lägg i gelantinbladet. 
Separera äggulorna . ta en kastrull som tål värme och rör ner socker, citronsaft och citronskal vispa ihop, och ställ över ett vattenbad. rör till toppingen tjocknat något, det kan ta en stund. 
ta toppingen från kastrullen och grama ur vatten från gelantinbladet och rör ner de i skålen. 
klicka till sist i smöret i små kuber. låt toppingen svalna innan du breder över de på fyllningen. 
 
Låt sedan cheesecaken stå i kylen några timmar, Går även bra att låta den stå över natten. 
avnjut till en kopp kaffe vettja !  
 
 
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej