STICKY BUNS MED VANILJSMAK
 
Vetedeg
 
1,5 dl  kall vispgrädde 
1 dl Kall röd mjölk
25 g blå jäst
1 äggula
1 tsk mortlad kardemumma
1 tsk bakpulver
100g rumsvarmt smör
1 dl socker
ca 6 dl vetemjöl + till utbakning
 
1 ägg till pensling

Fyllning 
 
2 krm vaniljpulver
3 msk vaniljsocker 
0,5 dl sirap
115 g mjukt smör
 
Glasyr
2 dl florsocker
2 msk vatten
 
 
Lös jästen i grädden & mjölken. 
tillsätt äggulan & kardemumma.
sedan hälften av mjölet.
sedan sockret, bakpulver &smöret. och till sist resten av mjölet, tillsätt mer mjöl ifall det behövs .
arbeta ihop till en fin och glansig deg. 
jäs i bunken i 1 timme.
kavla ut degen och bred på fyllningen  och rulla ihop till bullar ( 16st )
tätt på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa 1 timme till.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda sedan i 200 grader i ca 20 minuter
när bullarna kallnat helt så ringlar du glasyr över dom.