En tårta med en saftig mörk chokladbotten, Ett lager av Karamellmousse med bitar av daim , Hallonmousse & runt om tårtan är de daimfluff , Hasselnötter och färska hallon :)
Receptet på Tårtbottnen hittade jag här.
 
Tänk på att daimfluffet skall stå i kylskåp Minst 6 timmar innan du kan vispa upp det till ett fluff. 
 
 
 
 
Tårtbotten. 
 
75 g smält smör
1 tsk vaniljsocker
1 dl vatten
1,5 dl mjölk
1 st ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2,5 dl ströcker
 
Gör såhär
 
sätt ugnen på 175 grader
smält smöret i en kastrull. tillsätt vaniljsocker, vatten , mjölk ägg & smöret rör om. 
 
blanda i en anna bunke mjöl kakao,bikarbonat,bakpulver & strösocker och sikta det sedan ner i smörsmeten. , Rör om försiktigt till en slät smet. 
 
Täck springformen  ( 24 cm) med bakplåtspapper. 
Grädda tårtbottnen i nedre delan av ugnen i ca 30 minuter tills den är helt genomgräddad. 
låt den svalna helt innan du delar den i 3 delar. 
 
Karamellmousse 
1 burk Dulche de leche 
3 dl vispgräde
2 krm vaniljpulver
1 msk snabb marsan 
valfri mängd av daim kulor
 
vispa grädden ganska hårt. tillsätt dulche , vaniljpulver och marsan vispa ihop till en slät och fin mousse och rör sedan ner daim. bred ut på tårtbottnen. 
 
Hallonmousse
 
250 g hallon
1 dl gelesocker
2 tsk vaniljsocker eller 2 krm vaniljpulver
3 dl vispgrädde
 
Mixa hallonen med en stavmixer. 
(om du vill ha en mousse utan hallonfrö så silar du hallonen nu genom en fil sil.)
lägg de mixade hallonen i en kastrull och koka upp de med gelesocker.
låt koka i 5 minuter. ta sedan kastullen från värmen och rör ner vanilj.
låt svalna. 
 
Vispa sedan grädden grädden hårt. och vänd ner den svala hallon puren i vispgrädden. rör med slickepott tills du får en slät smet och bred ut på tårtbottnen. 
 
 
Daimfluff
 
200 g daim
3 dl vispgrädde 
 
Hacka daimen, häll upp vispgrädden i en kastull tillsätt daim och låt daimen smälta på svag värme, 
( det får absolut inte koka) rör om då och då, 
när daimen har smält så häller du upp det i en bunka och täck med plastfolie så det nuddar smeten så du slipper kondens. låt stå i kylen i minst 6 timmar. 
 
När fluffen är klar så vispar du upp de till en bra konsistens och spacklar tårtan med det. 
Jag gjorde även en bord tunt tårtan. 
 
Dekorera tårtan med hallon för mig gick det åt 3 ffp 125 g
ca 100 g hackade hasselnötter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Liknande inlägg

1 kommentarer

Anonym

23 Jun 2020 12:49

Hur stor form har du?

Svar: en form på 24 cm :)
Frida Guldström

Kommentera

Publiceras ej