Receptet är taget ur tidningen buffé. Men i det receptet så skulle det vara pistagenötter i vilket jag inte hade hemma, så fick bli mandel istället. Skulle inte häller va någon kokos på toppen men de tog jag ;) 

Brownie  
150 g mörk choklad minst 70 % 
200g smör
4 dl socker 
4 st Eco ägg
1 msk kanel 
2 dl vetemjöl 
100 g hackad mandel 

Saffransglasyr

1 paket saffran 
1 dl vispgrädde
200g vit choklad 

Sätt ugnen på 200 grader.  Smöra en form på 20x30 cm. 
Hacka den mörka chokladen och smält ihop med med smöret på låg värme.
Rör ihop socker& ägg. Blanda samman äggsmeten och chokladen & sikta sedan ner mjöl& kanel.
Rör samman med en slickepott.  Tillsätt sedan den hackade mandeln. 
Grädda i mitten utav ugnen i ca 25 minuter. 
Låt sedan brownien svalna helt . 

Gör glasyren 
Hacka den vita chokladen ,  värm upp grädde & saffran i en kastrull och tillsätt sedan den vita chokladen. Rör till en slät smet. Häll sedan smeten över kakan och strö över lite kokos. Låt kakan stelna i kylskåp och skär sedan i lagom stora bitar. 



Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej