Receptet är ifrån lchfrecept.se 



Kaka
100 g smör
2 st ägg
0,75 dl sötströ eller annan sötning
1 tsk bakpulver
2 dl mandelmjöl
1,25 dl vispgrädde

Tosca
100 g grovt hackade nötter
100 g smör
0,5 dl sötströ
2 msk mandelmjöl
2 msk vispgrädde


Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter)
Smält smöret och låt det svalna.Vispa ägg och sukrin till en vit smet.
Vispa ner bakpulvret.
Häll på mjöl, grädde och det smälta smöret och vispa allt till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 20-25 minuter.
Gör under tiden toscaglasyren.
Toscaglasyr:

Lägg alla ingredienser till glasyren i en kastrull.
Sätt plattan på svag värme och rör om då och då vartefter smöret smälter.
Rör i grytan hela tiden och lämna den inte utan uppsikt så att den bränner vid.
När smeten tjocknat låt den stå kvar på mycket låg värme så att den inte stelnar.
Tag ut toscakakan från ugnen och bred på glasyren.
Ställ in toscakakan i mitten av ugnen och grädda ytterligare 20 minuter eller tills toscakakan har fått vacker gyllengul färg.



Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej