Lowcarb cheesecake med jordgubbar och mörk choklad. 
 
 
Botten
6 st n!icks protein sport-crunch hazelnut
 
 
Cheesekake
 
3 äggvitor
3 äggulor
1 dl sukrin melis
300 gram phialdelphiaost
2 krm vaniljpulver
3dl grädde
250 g jordgubbar i mindre bitar
100 g hackad mörk choklad 
 
Topping 
 
200g mörk choklad
2 msk vispgrädde
50 g smör
 
 
Gör botten.
mixa kexchokladen i en mixer och tryck ut smulorna i en springform, ställ åt sidan
 
Ta 3 olika skålar.
skål 1 - sukrin melis, vaniljpulver, phiadelphia & äggulor
skål 2- Vispgrädde
skål 3- Äggvitorna
Rör ihop sukrin,vaniljpulver och philadelphiaosten med äggulorna.
Vispa grädden fluffig.
Diska och torka av vispen & vispa sedan äggvitorna till ett hårt skumm.
( du skall kunna vända på skålen utan att äggvitorna åker ur)
Vänd sedan ihop alla ingridienserna försiktigt med en slikepott i samma skål.
tillsätt tillsist jordgubbarna och den hackade chokladen, och bred ut smeten över kexbotten och ställ i frysen. 
 
Gör toppingen när kakan vart i frysen i ett par timmar, och stelnat någorlunda. 
 
smält chokladen över ett vattenbad, tillsätt sedan smör & vispgrädde.
låt svalna en stund. ( den får inte vara varm när den hälls på cheesekaken :)
 
Bred ut chokladen och ställ sedan i frysen igen. 
 
Ta ut den i god tid från frysen innan den ska ätas. det gjorde inte jag... ;) så blev en stor kniv fattigare haha 
 
 
 
 
 
 
 
 

Liknande inlägg

1 kommentarer

FSHD Daniel

03 Nov 2019 15:58

Låter och ser väldigt gott ut. Bra tips :)

Svar: tack ! :)
Frida lisa ingrid Guldström

Kommentera

Publiceras ej