Får ursäkta för dålig uppdatering ! men har helt enkelt inte haft lust, och så kan de ju va ibland.
här är iallafall ett recept på silviakaka med saffran :)
Silviakaka med saffran
6 st eco ägg
6 dl strösocker
2 påsar saffran
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 krm vaniljpulver - kan uteslutas
3 dl vatten eller mjölk
Glasyr
200 g smör
drygt 9 dl florsocker
1 krm vaniljpulver
2 st äggulor eco
1 tsk pressad citronsaft
sätt ugnen på 175 grader.
tag lite av sockret och mortla det med saffranen och vispa sedan det med
äggen och sockret vitt och fluffigt.
tag en annan skål och blanda de torra ingridienserna, sikta sedan ner mjölblandningen ner i äggmeten
och sedan vatten. blanda till en slät smet med slickepott.
häll upp smeten i en långpanna med bakplåtspapper och grädda i ca 25 minuter
låt kakan svalna något gör sedan
glasyren
smält smöret och tillsätt sedan de övriga ingridienserna vispa till en slät smet.
låt smeten svalna något innan du breder över den över kakan.
toppa med kokos eller strössel om du så vill.
ställ sedan kakan i kylen och skär sedan i lagom stora rutor.


1 kommentarer
iza svenningsson
25 Jan 2017 15:44
Åh gott! 😀
Kommentera