En halloncheesecake som alla älskar och som varken behöver frysas eller bakas i ugnen.
dock så skall du göra den dagen innan servering :)
Halloncheesecake
botten
1/2 pkt digistive
( för glutenfri tag 1.5 pkt semper havredigistive)
75 g smält smör
Fyllning
200g phiadelpia
2 dl creme fraiche
3 dl vispgrädde
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Hallonlager
500g frysta hallon
1 dl strösocker
ca 2 msk potatismjöl
Börja med hallonen. tag en kastrull tillsätt hallonen & socker. låt koka på medelvärme så hallonen mosas.
sikta sedan ner potatismjöl under omrörning och röd tills det blir lagom tjockt.
ställ i kylen och låt det kallna helt.
smält smöret och krossa digistivekexen.
blanda kexen med smöret och tryck ut i en spingform 24 cm.
ställ sedan i kylen.
Gör fyllningen.
vispa ihop phiadelpia & creame fraiche.
tag en annan skål och vispa grädden hårt. tillsätt sedan florsocker & vaniljsocker i vispgrädden.
vispa sedan ihop alla ingridienser i samma skål.
bred ut smeten på kexbottnen.
om hallonen kallnat ordentligt bred då ut hallonen över fyllningen.
( om du breder över hallonen på fyllningen när hallonen är varma så kommer fyllningen att smälta)
förvara i kylskåp över natten.



Kommentera