MUMS säger ja bara.! en kladdkaka som är bra för dig som älskar att fika men inte älskar socker lika mycket ;)
Tryffel
3 dl vispgrädde 40 %
200g mörk choklad MINST 70 % ju högre kakaohalt desto bättre. Eller en choklad utan tillstatt socker tex cloettas.
1 krm vaniljpulver valfritt
Tag en kastrull med tjock botten.
grov hacka chokladen och lägg den i kastrullen ihop med vispgrädden & vaniljpulvret.
låt chokladen sakta smälta i grädden på låg värme. (
det får inte koka)
när smeten är slät tag kastrullen från plattan och ställ i kylen i
minst 6 timmar!
Kladdkaka
- Recepten på denna kladdkaka kommer ifrån 56 kgs blogg :)
24 cm springform
200 g mörk choklad mins 70 %
200 g smör gärna extra saltat.
4 st eco ägg
0,5 dl sötströ eller annan socker ersättning
1 krm vaniljpulver
sätt ugnen på
175 grader
.
tag en kastrull och mät upp smör, hacka chokladen och smält det med smöret.
vispa ägg & sötströ med elvisp i en bunke tills det blir vitt och fluffigt.
blanda sedan ihop alla ingridienserna i samma bunke och vispa med elvisp tills smeten för en tjockare konsistens
häll upp smeten i en springform och
grädda i 6-7 minuter
( ja den skall gräddas så kort tid )
ställ sedan kakan kallt.
när tryffeln har stått i minst 6 timmar så breder du ut smeten på kladdkakan och dekorerar med färska hallon


Kommentera