MUMS säger ja bara.! en kladdkaka som är bra för dig som älskar att fika men inte älskar socker lika mycket ;) 

Tryffel

3 dl vispgrädde 40 %

200g mörk choklad MINST 70 % ju högre kakaohalt desto bättre. Eller en choklad utan tillstatt socker tex cloettas.

1 krm vaniljpulver valfritt

Tag en kastrull med tjock botten. 

grov hacka chokladen och lägg den i kastrullen ihop med vispgrädden & vaniljpulvret.

låt chokladen sakta smälta i grädden på låg värme. (

det får inte koka)

när smeten är slät tag kastrullen från plattan och ställ i kylen i

minst 6 timmar!

Kladdkaka

- Recepten på denna kladdkaka kommer ifrån 56 kgs blogg :)

24 cm springform

200 g mörk choklad mins 70 %

200 g smör gärna extra saltat.

4 st eco ägg

0,5 dl sötströ eller annan socker ersättning

1 krm vaniljpulver

sätt ugnen på

175 grader

.

tag en kastrull och mät upp smör, hacka chokladen och smält det med smöret. 

vispa ägg & sötströ med elvisp i en bunke tills det blir vitt och fluffigt. 

blanda sedan ihop alla ingridienserna i samma bunke och vispa med elvisp tills smeten för en tjockare konsistens

häll upp smeten i en springform och

grädda  i 6-7 minuter

( ja den skall gräddas så kort tid )

ställ sedan kakan kallt. 

när tryffeln har stått i minst 6 timmar så breder du ut smeten på kladdkakan och dekorerar med färska hallon 

 
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej