Fick över vaniljkräm igår, kände att slänga de kan man ju INTE göra ;)
så då uppkom detta recept :)
Smuliga björnbärsrutor med vaniljkräm
Vaniljkräm
så då uppkom detta recept :)
Smuliga björnbärsrutor med vaniljkräm
Vaniljkräm
2 st äggulor
2 dl mjölk
2 msk socker
2 msk maizena
1 krm vaniljpulver
Blanda mjölken, maizena & socker.
tillsätt äggulorna.
låt sjuda på plattan ( inte koka) tills det blir en tjock smet. rör hela tiden.
När smeten är lagom tjock ta kastrullen från plattan och låt krämen svalna, under tiden krämen svalnar så gör du bottnen.
Botten
2 dl mjölk
2 msk socker
2 msk maizena
1 krm vaniljpulver
Blanda mjölken, maizena & socker.
tillsätt äggulorna.
låt sjuda på plattan ( inte koka) tills det blir en tjock smet. rör hela tiden.
När smeten är lagom tjock ta kastrullen från plattan och låt krämen svalna, under tiden krämen svalnar så gör du bottnen.
Botten
5,5 dl vetemjöl
1 dl florsocker
lite vaniljpulver
1 msk vatten
190 g rumsvarmt smör
Blanda samman alla ingridienserna till en smidig deg,
och tryck ut den i en form på 20x 20 cm med bakplåtspapper
nagga formen.
Grädda i 175 grader i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.
När krämen svalnat så blandar du ut vaniljkrämen med
250 g tinade Björnbär Blandat med 1,5 msk potatismjöl.
och brer ut över bottnen.
Gör Smuldegen
Smuldeg
1 dl florsocker
lite vaniljpulver
1 msk vatten
190 g rumsvarmt smör
Blanda samman alla ingridienserna till en smidig deg,
och tryck ut den i en form på 20x 20 cm med bakplåtspapper
nagga formen.
Grädda i 175 grader i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.
När krämen svalnat så blandar du ut vaniljkrämen med
250 g tinade Björnbär Blandat med 1,5 msk potatismjöl.
och brer ut över bottnen.
Gör Smuldegen
Smuldeg
165 g mjukt smör
2,5 dl havregryn
2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2,5 dl havregryn
2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
Höj ugnen till 200 grader
blanda ihop smulet med hjälp av en elvisp och strö sedan det över kakan.
grädda kakan ytterligare 25-30 minuter. kakan skall få lite fin färg.
låt kakan svalna innan du skär i rutor.
blanda ihop smulet med hjälp av en elvisp och strö sedan det över kakan.
grädda kakan ytterligare 25-30 minuter. kakan skall få lite fin färg.
låt kakan svalna innan du skär i rutor.


Kommentera