Fick en ide för den late som inte orkar stå och göra vanliga kanelbullar;)
alla ingridienserna skall vara rumsvarma.
Dock så behöver inte smöret vara det eftersom det skall smältas :)
 
 
Kanelbullepanna med äpple-
 
140g smält smör
3 dl röd mjölk 3 %
0,5 dl vispgrädde
50g blå jäst
2 st eco ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk malen kardemumma
1 tsk salt
ca 12 dl vetemjöl
 
 
 
Fyllning
 
220 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk kanel
2-3 st äpplen i mindre klyftor
pensla med ett ägg & strö över pärlsocker.
 
sätt ugnen på 200 grader.
smält smöret och låt det svalna.
lös jästen i mjölken och vispgrädden.
tillsätt det avsvalnade smöret.
sedan socker, salt,kardemumma & äggen.
arbeta sedan in mjölet. arbeta degen väl.
allt mjöl kanske inte behövs.
jäs i bunke under bakduk i 1 timme.
 
 
 
När degen jäst klart i bunken så kavlar du ut den
till en fyrkant och trycker sedan ut i en långpanna med bakplåtspapper
jäs i 30 minuter till på plåten.
undertiden degen jäser så kan du röra ihop fyllningen med elvisp,
skala äpplena och skär dem i mindre klyftor.
 
 
 
 
när degen jäst klart så gör du en fördjupning med fingrarna
och trycker ut kanel fyllningen med hjälp av en spritspåse.
tryck sedan ner äppelskivorna och pensla med ägg & strö över pärlsocker.
grädda i 200 grader i ca 20-25 minuter.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Liknande inlägg

2 kommentarer

Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!

04 May 2016 16:53

ser riktigt gott ut

Svar: tack 😎
bakamedfridarundin.blogg.se

Veronica Wallgren

04 May 2016 16:56

Åh vad gott!

Svar: tack 😎
bakamedfridarundin.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej