Denna tårtan gjorde jag till Julia som fyllde 15 år, där av namnet :)
Julia tårtan
-recept på tårtbotten hittar du under kategorin TÅRTBOTTEN 26 cm
Körsbärs fluff
- detta måste göras dagen innan.
190 g körsbärsgodis
8 dl vispgrädde
4 krm Körsbärs essense jag köpte mitt på strosselannat.se
Några droppar röd karamellfärg
värm upp vispgrädden, häll i godiset och låt godiset smälta sakta.
Grädden får INTE koka då är fluffet försört.
tillsätt tillsist karamellfärg & essens om så önskas.
Ställ i kylen över natten täck med plastfilm direkt mot fluffet så du slipper ett ''skinn''
Vaniljkräm med citron
3 dl röd mjölk
1 dl vispgrädde
3-4 msk strösocker
4 msk maizena
4 st äggulor
2 krm vaniljpulver
1 msk vaniljsocker
skalet från 1 halv citron ( tvätta citronen innan )
tag en kastrull och blanda i Mjölk, vispgrädde strösocker, maizena &
rör om och tillsätt sedan de övriga ingridienserna.
Låt krämen tjockna sakta på medelvärme. krämen får inte koka då skär den sig.
när krämen är tillräkligt tjock, tag kastrullen från plattan och låt krämen kallna helt.
Bred sedan ut krämen på första lagret av tårtbottnen.
Jordbubbsmousse
- Dr.oetkers egna Tårtmousse med jordbubbsmak.
1 påse Tårtmousse med jordbubbsmak.
2 dl röd mjölk
1.5 dl vispad grädde
några hackade jordgubbar
1 krm jordbubbs essense
Rör Ihop moussen enligt baksidan av påsen.
rör sedan ner några hackade jordgubbar & essens
Bred sedan ut moussen på de andra tårt lagret.
Vispa upp Fluffet med en elvisp tills du fått en bra konsistens.
om du tycker att fluffet är får '' hårt'' så kan du bara tillsätta mer ovispad grädde.
Spacka tårtan runt om mer Fluffet
Och flyll sedan en spritspåse med fluffet och dekorera sedan enligt videon här nere.
Du behöver en slät tyll på 13mm eller klipp ett hål i spritspåsen & en sked.
Till Dekoration på tårtan
Fina stora jordgubbar. Jag tog 19 st
150 g Mörk choklad
150g vit choklad
Tvätta jordbgubbarna.
Skär av en bit på sidan av jordbubbarna så att dem ligger mer plant på tårtan
behåll stjälkarna
smält chokladen över ett vatten bad. en sort i taget.
Doppa sedan jordgubbarna i chokladen
ringla sedan med vit choklad på de jordgubbarna som är mörka och tvärt om på de vita.
låt jordgubbarna torka på bakplåtspapper i kylen. dekorera sedan med dem på tårtan




Kommentera