Fick några persikor över från när jag gjode smörgåstårtan, då fick de bli en persikopaj ! :)
Receptet är igentligen till för annanas, 
Så receptet är ursprungligen från coop. 😊
 
Persikopaj
 
Pajdeg
150 g mjukt smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
 
Fyllning
5 st persiko halvor konserverade
2 dl creme fraice
1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 krm vaniljpulver
1 ägg
 
 
blanda ihop ingridienserna till paj degen och tryck ut den i en form.
hacka persiko halvorna i mindre bitar eller klyftor. fördela jämt över formen.
blanda ihop creme fraice, socker,vaniljsocker,vaniljpulver & ägg och häll över det över pajen.
grädda i ca 20 minuter i 200 grader.
 
 
 
 

Liknande inlägg

5 kommentarer

Emma

06 Jun 2016 18:46

Tack för tipset, detta ska jag ge mig på! :D

Svar: varsegod 😊 ja men gör de 😎
bakamedfridarundin.blogg.se

Anonym

06 Jun 2016 18:54

Hej. Kan man ha persikor i bruk istället för färska?

Svar: Det skall vara dem i burk,(konserverade persikor) glömde skriva det :)
bakamedfridarundin.blogg.se

JUNITJEJ

06 Jun 2016 20:29

Så god den ser ut!

Svar: tack så mycket 😃
bakamedfridarundin.blogg.se

Matilda Berlin

06 Jun 2016 20:53

Men guuu så got det både ser ut och låter! Min lillasyster firar sin student i helgen, så då ska jag verkligen passa på och baka den =) Kram

Svar: hehe tack ☺☺ ja men de passar nog gör bra 😉
bakamedfridarundin.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej