En kombinerad födelsedags tårta & skolavslutningstårta :)
- Med Jordgubbssylt, chokladpuddning, vaniljkräm, Och massa härliga svenska jordgubbar.
 
mängden vaniljkräm i denna tårta är till överdrift, gjorde på 6 dl.. men har man en vaniljkräm tokig lillebror så har man.. men skriver ner recept på lagom mängd vaniljkräm här istället, så får man välja själv sen ;)
 
Jordgubbstårta 2016
- Tårtbotten hittar du inder kategorin TÅRTBOTTNAR
 
Vaniljkräm
 
3 dl röd mjölk
1 dl vispgrädde
3-4 msk strösocker
4 msk maizena
4 st äggulor
2 krm vaniljpulver
1 msk vaniljsocker
 
tag en kastrull och blanda i Mjölk, vispgrädde strösocker, maizena &
rör om och tillsätt sedan de övriga ingridienserna.
Låt krämen tjockna sakta på medelvärme. krämen får inte koka då skär den sig.
när krämen är tillräkligt tjock, tag kastrullen från plattan och låt krämen kallna helt.
 
 
Dela bottnarna i 4 lika ljocka delar, 
bred på rikligt med Jordgubbssylt
 
gör chokladpulldingen enligt beskrivning på förpackning ( 2.5 dl mjölk)
ställ i kylskåpet en stund och bred sedan ut på andra lagret
 
Bred ut den kalla vaniljkrämen på det tredje lagret
 
Sätt på den fjärde bottnen, och spackla tårtan med vispgrädde (det går åt ca 8 dl vispgrädde till hela tårtan)
Jag sate i några långa sugrör undertiden jag spackade tårtan så att den skulle bli mer stabil.
 
Sen gjorde jag korgmönstret enligt denna beskrivning.
( lånade bilder från hemsidan)
 
 
 
 
Mönstret runt om på kanterna gjorde jag med denna tyll.
 
Dekorera med 1 ask jordgubbar.
 
Frukt gele
 
3 st gelantinblad
2 dl vatten
0,5 dl konsentrerad jordgubbssaft.
 
lägg gelantinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter,
värm vatten och saft i en kastrull,
Vispa sedan ner gelantinet och låt blandningen svalna,
den är klar när konsistensen är som ovispad äggvita.
Pensla eller häll försiktigt över jordgubbarna.
ställ tårtan kallt i minst 2 timmar innan servering.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
GLAD SOMMAR !
 
 
 
 
 
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej