Grunden till sjävla cheesecake receptet kommer ifrån Jennys matblogg. :)
 
Raffaellas 30 års kalas ;)
 
 
Japp cheesecake med dulche de leche 
1 st springform 24 cm
 
Botten
1/2 paket digistive kex
50g smält smör
 
smält smöret
Krossa eller mixa kexen
blanda ihop och tryck ut i en springform .
 ställ kallt medans du gör cheesecake smeten.
 
 
Cheesecake
 
3 äggvitor
3 äggulor
1 dl florsocker
300 gram phialdelphiaost
1 msk vaniljsocker
2 krm vaniljpulver
3dl grädde
185 g marabou japp hackad i mindre bitar
 
1 burk Dulche de leche till topping.
 
Ta 3 olika skålar.
skål 1 - Florsocker,Vaniljsocker, vaniljpulver, phiadelphia & äggulor
skål 2- Vispgrädde
skål 3- Äggvitorna
Rör ihop florsocker, vaniljsocker,vaniljpulver och philadelphiaosten med äggulorna.
Vispa grädden fluffig.
Diska och torka av vispen & vispa sedan äggvitorna till ett hårt skumm.
( du skall kunna vända på skålen utan att äggvitorna åker ur)
Vänd sedan ihop alla ingridienserna försiktigt med en slikepott i samma skål.
häll sist ner den hackade chokladen i skålen och häll sedan smeten i springformen.
ställ i frysen. 
Bred på toppingen när cheesecaken stelnat en aning eller precis innan servering.
 
 
 
 
 
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej