Grunden till sjävla cheesecake receptet kommer ifrån Jennys matblogg. :)
Raffaellas 30 års kalas ;)
Japp cheesecake med dulche de leche
1 st springform 24 cm
Botten
1/2 paket digistive kex
50g smält smör
smält smöret
Krossa eller mixa kexen
blanda ihop och tryck ut i en springform .
ställ kallt medans du gör cheesecake smeten.
Cheesecake
3 äggvitor
3 äggulor
1 dl florsocker
300 gram phialdelphiaost
1 msk vaniljsocker
3 äggulor
1 dl florsocker
300 gram phialdelphiaost
1 msk vaniljsocker
2 krm vaniljpulver
3dl grädde
185 g marabou japp hackad i mindre bitar
1 burk Dulche de leche till topping.
Ta 3 olika skålar.
skål 1 - Florsocker,Vaniljsocker, vaniljpulver, phiadelphia & äggulor
skål 2- Vispgrädde
skål 3- Äggvitorna
skål 1 - Florsocker,Vaniljsocker, vaniljpulver, phiadelphia & äggulor
skål 2- Vispgrädde
skål 3- Äggvitorna
Rör ihop florsocker, vaniljsocker,vaniljpulver och philadelphiaosten med äggulorna.
Vispa grädden fluffig.
Diska och torka av vispen & vispa sedan äggvitorna till ett hårt skumm.
( du skall kunna vända på skålen utan att äggvitorna åker ur)
Vänd sedan ihop alla ingridienserna försiktigt med en slikepott i samma skål.
Vispa grädden fluffig.
Diska och torka av vispen & vispa sedan äggvitorna till ett hårt skumm.
( du skall kunna vända på skålen utan att äggvitorna åker ur)
Vänd sedan ihop alla ingridienserna försiktigt med en slikepott i samma skål.
häll sist ner den hackade chokladen i skålen och häll sedan smeten i springformen.
ställ i frysen.
Bred på toppingen när cheesecaken stelnat en aning eller precis innan servering.



Kommentera