Tekakor med havregrynsgröt och rivna morötter.
-18 st
 
5,5 dl fingervarmt vatten
50 g blå jäst
0,5 dl olivolja
2 port kall havregrynsgröt
130 g fint rivna morötter
1 tsk salt
3 dl rågsikt
ca 15 dl vetemjöl
 
Sätt ugnen på 225 grader
lös jästen i vattnet. tillsätt olivolja & Havregrynsgröten & morötterna och rör om.
tillsätt sedan salt, rågsikt och vetemjöl.
arbeta till en bra deg. degen skall vara en aning kladdig. men ska kunna släppa från arbetsbänken.
låt degen jäsa i bunke under bakduk i 35 minuter.
 
När degen jäst klart så kan du arbeta degen en aning tillsätt ner vetemjöl om det behövs, och sen  så delar du degen i 18 lika stora bitar och kavlar ut till tekakor& naggar dem noga.
det blir lagom med 4 st på varje plåt.
 
grädda i 12-13 minuter på 225 grader. låt sedan svalna på galler under bakduk.
 
 
 
 
 
 

Liknande inlägg

1 kommentarer

Anonym

05 Aug 2016 08:55

Och morötterna då?

Svar: Hehe glömde vist skriva det. Så nu är det fixat 😊
bakamedfridarundin.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej