Chokladkakan
 
160g smält smör
1 dl mjölk
6 st eco ägg
4 dl strösocker
1,5 dl kakao
2 msk vaniljsocker
2 krm vaniljpulver
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
6 dl vetemjöl
 
sätt ugnen på 200 grader
smält smöret och låt det svalna.
vispa ägg och socker pösigt.
blanda alla torra ingridienserna i en separat skål.
och vänd sedan ihop alla ingridienserna i samma skål.
( vänd med slickepott)
grädda i en form på 30x35 cm
i ca 20 minuter
låt kakan svalna innan du gör toppingen
 
Topping
 
300g valfri mörk choklad 70% ( jag tog apelsin smak)
1 dl vispgrädde
30 gram mjukt smör
 
hacka chokladen i mindre bitar.
koka upp vispgrädden med hälften utav den hackade chokladen.
tag kastrullen från plattan och tillsätt den resterande chokladen & smöret.
rör till en slät smet och bred ut över kakan.
ställ i kylen tills toppingen har svalnat och skär sedan i rutor.
 
 
 
Trevlig helg
// Frida:)
 
 
 
 
 
 

Liknande inlägg

2 kommentarer

Veronica Wallgren

29 Apr 2016 17:50

Åh gud vad gott!

Svar: Tack . Ja de blev lyckat :)
bakamedfridarundin.blogg.se

Lydia

29 Apr 2016 18:22

Ser så god ut!

Svar: Tack :)
bakamedfridarundin.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej