Chokladkakan
160g smält smör
1 dl mjölk
6 st eco ägg
4 dl strösocker
1,5 dl kakao
2 msk vaniljsocker
2 krm vaniljpulver
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
6 dl vetemjöl
sätt ugnen på 200 grader
smält smöret och låt det svalna.
vispa ägg och socker pösigt.
blanda alla torra ingridienserna i en separat skål.
och vänd sedan ihop alla ingridienserna i samma skål.
( vänd med slickepott)
grädda i en form på 30x35 cm
i ca 20 minuter
låt kakan svalna innan du gör toppingen
Topping
300g valfri mörk choklad 70% ( jag tog apelsin smak)
1 dl vispgrädde
30 gram mjukt smör
hacka chokladen i mindre bitar.
koka upp vispgrädden med hälften utav den hackade chokladen.
tag kastrullen från plattan och tillsätt den resterande chokladen & smöret.
rör till en slät smet och bred ut över kakan.
ställ i kylen tills toppingen har svalnat och skär sedan i rutor.
Trevlig helg
// Frida:)


2 kommentarer
Veronica Wallgren
29 Apr 2016 17:50
Åh gud vad gott!
Lydia
29 Apr 2016 18:22
Ser så god ut!
Kommentera