Har visst inte uppdaterat här på lääääänge...
Tårtbotten
- springform på 24 cm
4 st ägg rumsvarma
2 dl socker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker pösigt. jag vispar smeten i ca 6 minuter.
blanda de torra ingridienserna och vänd ner i äggsmeten. VISPA INTE
smörj och bröa en spingform på 24 cm.
Grädda längst ner i ugnen i 175 grader i ca 25-30minuter ( håll koll gräddningt iden kan variera beroende på ugn)
Hallon mousse
250 g hallon ( går bra med frysta)
1 dl gelesocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde 40%
Mixa hallonen med en mixer. koka upp hallonpuren med gelesocker.
låt koka i ca 5 min . ta kastrullen från värmen och rör ner vaniljsocker.
låt puren svanla.
Vispa grädden ganska hårt, Vänd sedan ner hallonpuren i den vispade grädden.
Bred ut på tårtbottnen.
Vaniljkräm
3 dl röd mjölk
1 dl vispgrädde
3-4 msk strösocker
4 msk maizena
4 st äggulor
2 krm vaniljpulver
1 msk vaniljsocker
tag en kastrull och blanda i Mjölk, vispgrädde strösocker, maizena &
rör om och tillsätt sedan de övriga ingridienserna.
Låt krämen tjockna sakta på medelvärme. krämen får inte koka då skär den sig.
när krämen är tillräkligt tjock, tag kastrullen från plattan och låt krämen kallna helt.
bred ut på tårtbottnen.
Vit chokladfluff
OBS måste göras minst 6 timmar innan den skall användas
4,5 dl vispgrädde 40%
270 g vit choklad
häll grädden i en kastrul
hacka i den vita chokladen i mindre bitar
låt chokladen smälta sakta på medel värme. det får inte koka.
ställ det i kylen i minst 6 timmar eller över natten.
Vispa sedan upp till lagom konsistens.
täck tårtan med Fluffet och dekorera med Färska bär
Kommentera