Vetedeg
-alla ingridienserna skall vara rumsvarma.
5 dl röd mjölk
50g blå jäst
1 dl råsocker
1 tsk salt
150 g rumsvarmt smör
13 dl vetemjöl special ( Men ta i lite i taget kan behövas mer)
Fyllning
100g rumsvarmt smör
1 burk Kondenserad mjölk Dulce de leche 397g1 krm vaniljpulver
1 ägg
100 g flagad mandel
2 dl florosocker
1-2 msk vatten
Bullformar
sätt ugnen på 225 grader
lös jästen i mjölken. tillsätt salt & socker sedan hälften av vetemjölet,
sedan smöret i mindre kuber. och till sist resterande vetemjöl.
Arbeta till en fin deg, den skall bli glansig & en aning kladdig.
låt jäsa i 1 timme och 15 minuter i en bunke med bakduk över.
kavla ut degen och bred över fyllningen rulla ihop och skär sedan till bullar, låt jäsa på plåten i 30 minuter.
pensla med 1 ägg innan gräddning & strö över lite mandel på varje bulle
grädda bullarna i 7-9 minuter
när bullarna kallnat så kan du ringla lite glasyr över bullarna.



3 kommentarer
Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!
25 Apr 2016 21:44
mumms ser riktigt gott ut
Tess
04 Oct 2017 09:43
Mums, vad gott! :D
Felicia
04 Oct 2017 17:07
åååh gott
Kommentera