Oj oj vilket långt namn det blev. men vet inte vad jag skall kalla den ;)
 
Päron mousse, Vaniljkräm &Vit chokladfluff med citron tårta
 Recept på tårtbotten hittar du under kategorin TÅRTBOTTNAR
 
Päron Mousse 
 
2.5 dl Vispgrädde
1 äggula
vaniljpulver efter smak
2 msk florsocker
250 g päron pure ( två små barnmatsburkar)
3.5 msk marsan pulver ( ej kokbar)
2 st päron Fin hackade
lite grön karamellfärg från dr. oetker
 
 
Vispa grädden hårt, separera gulan från ägget och blanda i grädden.
blanda ner florosocker& vaniljpulver.
sedan päronpuren.
vispa med elvisp när du tillsätter marsan pulvret. ( vispa inte för mycket för då blir det segt)
tillsätt grön karamellfärg efter smak, och till sist de finhackade päronen.
bred ut över tårtbottnen.
 
 
Vaniljkräm med vispgrädde
 
4 dl mjölk
4 st eco äggulor
4 msk strösocker
4 msk maizena
1-2 krm vaniljpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl Vispad grädde 
 
Mät upp mjölk, strösocker, potatismjöl eller majsstärkelse i en kastrull. Tillsätt äggulorna.
 vispa till en jämn smet.
Värm på svag värme samtidigt som du vispar hela tiden tills krämen tjocknar och blir fast och fin.
Tag sedan direkt bort kastrullen från värmen.
 
( krämen får inte kokas)
rör i vaniljpulver& vaniljsocker
När krämen svalnat så vispar du i den vispade grädden i vaniljkrämen.
Bred ut på det mellerst lagret.
 
Vit chokladfluff med citron
 
 
 6 dl vispgrädde
360 g vit choklad
skalet från en eco citron
 
häll grädden i en kastrul 
lägg i den vita chokladen, Tvätta citronen och torka den.
riv skalet från citronen och lägg det i grädden.
låt chokladen smälta sakta på medel värme. det får inte koka.
ställ det i kylen i minst 6 timmar eller över natten.
 Vispa sedan upp till lagom konsistens.
 
Spackla ett tunt lager med fluff innan du börjar dekorera
Jag använde mig ut av en slät 13 mm tyll.
 
Bilder på hur du gör tårtan finns dedanför 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Liknande inlägg

3 kommentarer

ɑ n n i k ɑ

11 Sep 2015 14:46

Mums :D

Natalie Salazar

17 Sep 2015 10:29

mums och vilken fin dekoration, tack nu har jag fått ett tips :D hur jag kan dekorera , uppskattas!

Johanna

18 Mar 2016 18:40

Hej, jag tänkte prova på att göra denna tårta, men jag funderade på de hackade päronen i moussen, håller de sig fräscha om man skulle fylla tårtan dagen innan den ska ätas? :)

Svar: Hej :) va kul ! Ja det gör dem välj med fördel konserverade päron eller färska Conference päron så blir de kanon ! Lycka till :)
bakamedfridarundin.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej