bakade Sockerkringlor för första gången idag
Sockerkringlor
- Recept Birgitta Rasmusson
- 25 g jäst
- 100 g smör
- 2 dl mjölk
- 2 äggulor
- 3 msk socker
- 1 krm salt
- 0,75 tsk hjorthornssalt
- ca 7 dl vetemjöl
PENSLING
- 50 g smält smör
- 0,75 dl socker
- 1 msk vaniljsocker
- Jag tog öven stött kardermumma
Gör så här
- Smula ner jästen i en skål.
- Smält smöret och häll i mjölken. Värm till 37 grader. Häll det över jästen och rör tills den lösts upp.
- Tillsätt äggulor, socker, salt, hjorthornssalt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig.
- Täck med bakduk och låt jäsa ca 30 min. Knåda degen med resten av mjölet på arbetsbänken. Dela degen i 20 lika stora bitar. Rulla ut dem till 35-40 cm längder. Forma till kringlor.
- Lägg på bakpappersklädd plåt. Låt kringlorna jäsa i 30 min.. Grädda kringlorna mitt i ugnen i 250 grader, ca 8 min.
- Blanda socker, vaniljsocker och Kardermumman.
- Pensla kringlorna med smält smör medan de ännu är varma. Doppa genast i sockerblandningen.

Kommentera