Kladdkaka med vit choklad kräm & marianne
- till kladdkakans dag !
3 st eco ägg
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
165 g smält smör
1.25 dl kakao
2 dl vetemjöl
1,25 dl grädde
1 krm vaniljpulver
200g vit choklad
130g grov hackade marianne godisar
sätt ugnen på 175 grader
smält smöret
vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker i en bunke.
blanda vetemjöl&kakao i en annan bunke.
häll ner det smälta smöret i ägg smeten,
och sikta ner mjöl blandningen i ägg smeten.
vispa snabbt ihop till en slät smet.
häll upp i en smord & bröad springform.
grädda i 18-20 minuter. när kakan har fått lite bubblor i sig är den klar.
ställ i kylskåpet och låt svalna.
Hacka chokladen i mindre bitar & de samma med Marianne godisen
koka upp grädde & vaniljpulver
tag kastrullen från värmen och lägg i chokladen rör tills chokladen smält helt.
häll smeten ovanpå kladdkakan & strö sedan Marianne krosset över smeten.
ställ i kylskåp tills den stelnat .


1 kommentarer
Robex Lundgren
07 Nov 2015 11:32
mums
Kommentera