Mjölkfri tårta med ahlgrensbilarfluff
-Helt mjölkprotein fri tårta
Tårtbotten
4 st ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
rapsolja att smöra formen med
Vispa ägg & socker med elvisp i minst 3 minuter.
blanda alla övriga ingridienser i en annan skål.
när du vispat ägg smeten så siktar du ner mjölblandningen i äggsmeten.
blanda till en slät smet med en slikepott. ( blanda nog men försiktigt så smeten behåller luft)
grädda i 175 grader i 40 minuter
Nedersta lagret på tårtan så hade jag hallon, soya vispgrädde och lite strösocker som jag blandade ihop
Vaniljkräm
4 st äggulor
2 dl soya mjölk
2 dl soya vispgrädde
4 msk socker
4 msk maizena
1 krm vaniljpulver
blanda grädden, mjölken, maizena & socker. tillsätt äggulorna.
låt sjuda på plattan ( inte koka) tills det blir en tjock smet. rör hela tiden.
när smeten är lagom tjock så tar du kastrullen från plattan och tillsätter vaniljpulvret. låt svalna i kylen.
Ahlgrensbilar-fluff
6 dl soya vispgrädde
120 g ahlgrensbilar
häll upp grädden i en kastrull, tillsätt bilarna. låt bilarna smälta på svag värme tills det blir en slät smet. var noga med att det inte kokar då är fluffet förstört. häll upp fluffet i en skål och ställ i kylen över natten. vispa sedan upp fluffet till en bra konsistes. om du tycker det är för tjockt så kan du bara tillsätta mer soya grädde.
Jag delade upp fluffet på två och färgade det ena grönt och det andra rosa och spritsade sedan de färgerna samtidigt.


2 kommentarer
Anna
17 Jun 2015 08:31
Ser rikigt smarrigt ut! Ska prova, men på mjölkprodukter. Bra att det ändå att receptet är fritt från mjölk om en är allergisk el inte äter/dricker mjölkprodukter av andra anledningar. :) Tack för ett smarrigt recept
Anna
17 Jun 2015 08:31
Ser rikigt smarrigt ut! Ska prova, men på mjölkprodukter. Bra att det ändå att receptet är fritt från mjölk om en är allergisk el inte äter/dricker mjölkprodukter av andra anledningar. :) Tack för ett smarrigt recept
Kommentera