Mazarin paj med päron
- gjorde mazariner i går och då fick jag över massa fyllning, så då var jag ju tvungen att göra något med det som blev över, och det resulterade i detta recept. :)
Paj botten
100g rumsvarmt smör
1 eco ägg
1 dl strösocker
2 msk maizena
3,5 dl vetemjöl
mazarin fyllning
200 g riven mandelmassa
100g rumsvarmt smör
2 eco ägg rumsvarma
2 msk maizena
2 st päron
blanda samman alla ingridienser till pajdegen. tryck ut pajdegen i en pajform och ställ i kylen så länge.
Riv mandelmassan, Vispa smöret och tillsätt mandelmassan lite i taget, när det är en rätt så slät smet så tillsätter du äggen ett i taget, och sedan maizenan.
skala 2 st päron och dela dem i lagom stora bitar.
bred ut mazarin krämen i pajbottnen och strö över päronbitarna.
grädda i 25-30 minuter i 175 grader.
Pudra med florsocker när pajen svalnat.


1 kommentarer
ɑ n n i k ɑ
17 Jun 2015 22:18
Mums!
Kommentera