Ananaskaka i långpanna
- receptet är från tidningen hembakat
1 burk ananasringar, ca 500 g ( jag tog krossad )
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g smör, smält
1 dl mjölk
1 dl juice från ananasburken
5 ½ dl vetemjöl
3 dl strösocker
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g smör, smält
1 dl mjölk
1 dl juice från ananasburken
5 ½ dl vetemjöl
Sätt ugnen på 200 grader. Skär ananasringarna i mindre bitar och låt dem rinna av i ett durkslag.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, smör, mjölk, ananasjuice och vetemjöl. Vispa ihop allt till en slät smet
Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 30 x 36 cm.
Krama ur ananasbitarna lite lätt så den sista vätskan rinner av. Fördela ut bitarna jämnt på smeten.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min. Låt kakan svalna i formen.

1 kommentarer
ɑ n n i k ɑ
02 Jun 2015 16:24
Mumsigt :D
Kommentera