Nu när det inte är lika varmt ute som det varit i helgen så passar jag på att tillbinga dagen i köket. har vart aldeles för varmt att baka under helgen.. Puhh.. :)
Mina pariserbullar med vaniljkräm & Hallonsylt
Vaniljkräm
( gör dubbel sats av vaniljkrämen)
2 dl mjölk
2 st eco äggulor
1 msk strösocker
2 msk maizena
1 krm vaniljpulver
1 tsk vaniljsocker
Mät upp mjölk, strösocker, potatismjöl eller majsstärkelse i en kastrull. Tillsätt äggulorna.
vispa till en jämn smet.
Värm på svag värme samtidigt som du vispar hela tiden tills krämen tjocknar och blir fast och fin. Tag sedan direkt bort kastrullen från värmen.
( krämen får inte kokas)
rör i vaniljpulver& vaniljsocker
låt svalna i kylskåp.
Vetedeg
24 st
130 g smält smör
1 dl grädde
2,5 dl röd mjölk
50 g blå jäst
1 msk kardermumma kärnor( Mortlas)
0,5 dl sirap
0,5 dl rörsocker
8,5 - 9 dl Vetemjöl
Gör vanligt vis inte min vetedeg på detta viset men idag fick det bli så :)
smält smöret och värm mjölken till 37 grader.
lös jästen i degspadet.
Mortla kardermumma kärnornaoch häll i sockret & sirapen.
arbeta in mjölet och knåda tills degen blir smidig och blank.
Jäs under bakduk i 30-40 minuter.

När degen har jäst klart så delar du degen i 24 bitar och rular dem till bollar.
kavlar ut den och läggen en klick vaniljkräm & hallonsylt på.
nyp ihop kanterna kring '' bullen'' och lägg skarven neråt i en bullform.
jäs på plåten i ca 30 minuter.




Grädda sedan i 225 grader i ca 10 miunuter, de skall ha fått den berömda gyllenbruna färgen;)
När bullarna svalnat något så penslar du smält smör på dem och rullar den i Socker :)
Dom du vill frysa in penslar du inte.

Kommentera