Detta receptet har jag gjort många många gånger. Och det är omtyckt utav ALLA :)
- Receptet kommer från boken Två systrar söta.
 
Marmorerad hallon brownie.
 
300g Mörk choklad Minst 50% 
200g smör 
2 dl socker
4 st ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 stk vaniljsocker
 
200g Chream cheese (philadelphia ) 
1/2 dl socker
1 ägg
1 msk vetemjöl
ca 2 dl hallon ( eller efter smak)
 
 

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en ugnsform, ca 20×30 cm.

Börja med chokladsmeten. Smält choklad och smör i en skål över vattenbad. ( se till så det inte kommer någon vattenånga i chokladsmeten, då är allt förstört)

Vispa socker och ägg ljust och poröst. Rör i den smälta chokladen och smöret och tillsätt sedan mjöl och vaniljsocker. Blanda till en slät smet.

Vispa i en separat skål ihop alla ingredienserna till cream cheese-smeten.

Häll först i chokladsmeten i formen, sedan cream cheese-smeten. Dra med en kniv några tag i smeten så att de blandas lätt. Avsluta med att försiktigt trycka ner hallonen.

Grädda i ugnen i ca 20-30 minuter, Kan variera i olka ugnar. Låt svalna.

Skär i passande rutor och njut! 

 

Förvaras i kylskåp.

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej