
- Receptet kommer från boken Två systrar söta.
Marmorerad hallon brownie.
300g Mörk choklad Minst 50%
200g smör
2 dl socker
4 st ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 stk vaniljsocker
200g Chream cheese (philadelphia )
1/2 dl socker
1 ägg
1 msk vetemjöl
ca 2 dl hallon ( eller efter smak)
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en ugnsform, ca 20×30 cm.
Börja med chokladsmeten. Smält choklad och smör i en skål över vattenbad. ( se till så det inte kommer någon vattenånga i chokladsmeten, då är allt förstört)
Vispa socker och ägg ljust och poröst. Rör i den smälta chokladen och smöret och tillsätt sedan mjöl och vaniljsocker. Blanda till en slät smet.
Vispa i en separat skål ihop alla ingredienserna till cream cheese-smeten.
Häll först i chokladsmeten i formen, sedan cream cheese-smeten. Dra med en kniv några tag i smeten så att de blandas lätt. Avsluta med att försiktigt trycka ner hallonen.
Grädda i ugnen i ca 20-30 minuter, Kan variera i olka ugnar. Låt svalna.
Skär i passande rutor och njut!
Förvaras i kylskåp.
Kommentera