Gjorde denna tårtan till midsomma, Den blev INTE som jag tänkt mig.. men delar med mig av recept ändå:)
och får hoppas att eran blir finare ;)
Midsommartårta
1 st tårtbotten delat på 3 ( 24 cm form)
recept finns under kategorin TÅRTBOTTNAR
Nedersta lagret- Riktigt med jordgubbssylt
glass creme
1 dl röd mjölk
1 dl vispgrädde
2 msk strösocker
2 msk maizena
2 st äggulor
1 krm vaniljpulver
1 msk vaniljsocker
2 dl vispad grädde
tag en kastrull och blanda i Mjölk, vispgrädde strösocker, maizena &
rör om och tillsätt sedan de övriga ingridienserna.
Låt krämen tjockna sakta på medelvärme. krämen får inte koka då skär den sig.
när krämen är tillräkligt tjock, tag kastrullen från plattan och låt krämen kallna helt.
När vaniljkrämnen är helt kall så vispar du upp vispgrädden och blandar ner i vaniljkrämen och breder ut på tårtbottnen
Runt om
1 burk karamelliserad mjölk ( Dulche de leche)
1.5 dl grädde
Vispa grädden hårt. och vispa sedan ner den karamelliserade mjölken.
ställ blandningen sedan i kylskåpet en stund. Spackla sedan tårtan med krämen.
Den är rätt rinnig eller vad man skall säga så ha tålamod ;)
Dekoration
1 paket noblesse
Jordgubbar efter smak. ( skär av toppen)
ca 150 g vit choklad
100g mörk choklad
smält den vita chokladen över ett vattenbad försiktigt.
det får inte komma någon ånga eller vatten i chokladen då kommer det inte att stelna.
Doppa sedan jordgubbarna i den vita chokladen. ( jordgubbarna kan med fördel va kalla)
Förvara i kylskåpet tills chokladen stelnat helt.
Smält även den mörka chokladen över ett vattenbad.
låt chokladen svalna något och fyll den sedan i en spritspåse. med en liten tyll eller klipp ett litet hål.
dekorera sedan jordgubbarna.
- Jag fick lite mörk choklad kvar så jag gjorde lite extra dekorationer.

